Kosten van een uitvaart

Kosten van een uitvaart

Uitvaartkosten, uitvaartkisten, uitvaartpolis, hoe zit het nu?

Een regelmatig terugkerende vraag is: betaal ik niet te veel voor mijn uitvaart of voor de uitvaart van mijn dierbare?

En: ze zeggen wel dat het allemaal niet zo is, maar hoe kan ik dat weten of controleren?

Dat is ook een vraag die ook voor ons lastig is uit te leggen.
Dan zou u kunnen denken dat ook wij geen volledige openheid kunnen geven. Helaas is het inderdaad te complex om alles in dit artikel uit te kunnen leggen.

In grote lijnen gaan wij toch proberen uit te leggen hoe het zit.

Een uitvaartpolis of de kosten van de uitvaart zijn volstrekt anders dan bijvoorbeeld een autoverzekering of autokosten. Bij een autoverzekering weet je dat je premie betaalt en bij eventuele schade mag u ervan uitgaan dat de schade wordt hersteld. Dat is duidelijk. Dekt de verzekering de schade niet, dan kunt u vrijblijvend bij schadebedrijven informeren wat het u kost om de schade te herstellen. Maar het kan ook maar zo zijn dat u er niet of nauwelijks gebruik van hoeft te maken.

Bij een uitvaartpolis heeft u andere verwachtingen en als u geen uitvaartpolis heeft wordt er over het algemeen bij een overlijden niet eerst een offerte aangevraagd. Daarom is het van groot belang dat wij als uitvaartvereniging zorgvuldig handelen, uiteraard daar waar het gaat om de uitvaart zelf, maar ook zeker wat betreft de financiële kant. Wat voor u van belang kan zijn, is om goed op het zogenaamde aannametarief te letten of om er naar te vragen. Dat bedrag geeft aan hoeveel het de nabestaanden kost om de uitvaart te regelen en te verzorgen. Daarbij komen uiteraard nog wel de kosten van een uitvaartkist, eventueel kaarten, verzorgen van de overledene, bloemen, rouwvervoer en de crematie of de grafkosten bij. In het aannamebedrag zitten vele mogelijkheden.

Vraag daarom dus altijd hoe het aannametarief tot stand is gekomen en vraag naar alle nota’s om inzicht te hebben in alle werkelijk gemaakte kosten.

Is het allemaal niet zo duidelijk en blijven er vragen over? Neem gerust contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0593-540833.